Wii Fitness

Igår tog jag fram min dammiga Wii-konsol som jag inte har använt på åratal. Började med yoga på Wii Fit och kände verkligen hur nyttigt det var för min stressade kropp. Dessutom vill jag gå ner i vikt. Inte för att få en pinnsmal beach body 2018 utan för hälsans skull. Så från och med nu ska jag försöka mig på yoga och andra kroppsliga övningar minst 15 minuter per dag och öka tempot successivt. Önska mig lycka till! 

Efter mitt dagliga träningspass var jag inte så sugen på matlåda så jag gick till affären och plockade på mig en god Pic-A-Deli sallad. Jag kommer aldrig klara att bara äta "hälsosamt" en längre tid, hehe, men just idag känner jag mig nyttig! 

(null)
Lazy days

Hej alla! Hur mår ni idag?
Idag är det söndag. Söndagar för mig innebär vila och återhämtning inför en ny vecka. I skrivande stund sitter jag i sängen med mysbrallor, en korsordstidning och Marilyns självbiografi "My Story" som jag tipsade om i förra inlägget. Dock lite stress och illamående, som vanligt *suck*, men jag försöker ta djupa andetag och lugna hjärtat.
 
Igår åkte jag med pappa och hans sambo till våran båtplats några kilometer hemifrån. Pappa skulle av någon anledning ta upp några pålar ur vattnet och jag valde att följa med för nöjets skull. Det var underbart med sol och frisk luft! Önskar bara att all snö kunde försvinna så vi kunde njuta av våren... 
 
Under tiden som pappa arbetade på den isbelagda viken tog jag några bilder med min kamera (jag är så hjälpsam av mig). Jag förde över bilderna från kameran till datorn inför det här inlägget och är i själva verket nöjd med resultatet, vilket sker väldigt sällan. Perfektionisten i mig vill helst göra allt "perfekt" och har oftast svårt att hantera kritik. Men en annan röst säger till mig att det är bra att misslyckas ibland, för då kan man bara bli bättre.
 
 
 
 
 My Story

(null) 
Hej! Efter en behövlig paus kände jag för att skaka liv i bloggen igen. Idag mår jag betydligt bättre än förut. Har äntligen kommit igång med psykologbesöket och börjar få svar på varför jag är stressad jämt och ständigt. Jag har ingen glädje längre och det suger ju såklart. Framförallt är jag utled på att känna mig hindrad från att leva livet, men det ska vi förhoppningsvis ändra på nu. Jag vill verkligen göra allt för att bli normal igen. Återkommer om detta! :-)

Igår fann jag ett paket från AdLibris i brevlådan. Jag förstod direkt att det var en bok som jag länge önskat mig och beställde i måndags. Boken heter ’My Story’ och är en autobiografi "skriven" av Marilyn Monroe med hjälp Ben Hecht. Den innehåller alltså Marilyns egen berättelse. Jag har börjat läsa några sidor och än så länge fångar den mitt intresse även om den bara finns på engelska.
(null)
𝒩𝒶𝓂𝓃: Josefine

𝐹𝑜̈𝒹𝒹: 26 juli 1998 (19 år)

𝐵𝑜𝓇: I en liten stad vid Vättern

𝒰𝓉𝒷𝒾𝓁𝒹𝓃𝒾𝓃𝑔: Gick samhällsprogrammet på gymnasiet och tog studenten i juni 2017

❁ Asperger & ADD: Vid sju års ålder fick jag diagnosen Aspergers Syndrom . Ett par år senare stod det även klart att jag hade ADD (Attention Deficit Disorder), dvs. ADHD utan Hyperaktivitet. Däremot får jag ofta en inre rastlöshet. För att orka vardagen tar jag olika mediciner varje morgon, ångestlindrande bl.a.

❁ Aktuella mål: Ge ut en bok!

❁ Fritidsintressen: Gillar historia, att läsa, skriva, kolla på klassiska filmer, pyssla, fotografera och spela gitarr samt sjunga. I perioder spelar jag även World of Warcraft och The Sims.

Vad bloggar jag om?
Här på Marilynette får du det bästa av två världar! Marilyn Monroe har legat mig varmt om hjärtat sedan september 2017. Hon är min största idol. Målet med alla mina Marilyn-arbeten är framförallt att visa en annan bild än den som syns i media. Majoriteten känner till Marilyn Monroe, 1900-talets största ikon, men glömmer personen bakom masken.

Här laddar jag upp personliga tankar om Marilyn, olika fakta om henne och dagligen dela med mig av mina favoritcitat. Här finner du även min digitala dagbok där jag skriver om mig själv. Lite gott & blandat helt enkelt!

Norma Jeane Baker föddes kl. 9.30 på förmiddagen den 1 juni 1926 i Los Angeles. Hennes mor hette Gladys Pearl, men ingen vet helt säkert vem fadern var. Under uppväxten pendlade Norma Jeane mellan totalt tio olika fosterfamiljer. Tiden i alla fosterhem var traumatiska då hon föll offer för sexuellt ofredande minst en gång på varje. I vuxna år skulle hon komma att bli en av de första att tala öppet om detta.

År 1944 blev hon upptäckt av fotografen David Conover när han tog bilder på kvinnor i krigstjänst. Hon skrev därefter kontrakt med Blue Book Model Agency och blev genast populär i tidningarna. Snart tog hon kontakt med National Concert Artists Corporation, som också blev hennes agenter. De ordnade nittonåringen en provinspelning för 20th Century Fox. Hon blev erbjuden ett sexmånders standardkontrakt som hon tog emot och skrev på. På Fox föreslog talangchefen Ben Lyon att Norma skulle byta namn till Marilyn Monroe efter skådespelerskan Marilyn Miller. Hon var även tvungen att bleka håret som Jean Harlow. Och Marilyn Monroe, världens framtida ikon, föddes.

Läs mer om Marilyn HÄR.